Nieuws

 • Zonnewende

  Zonnewende

  Op zaterdag 22 juni hebben we de langste dag van het jaar gevierd met een gezamenlijke maaltijd bij een buurtgenoot. Deze keer waren we te gast bij een aantal inwoners (Franciska, Erik & Danielle, Carla & Marijn). Het was weer een memorabele avond met leuke gesprekken bij het kampvuur.

  Lees verder

 • Stekjesmarkt

  Stekjesmarkt

  Ondanks het slechte weer ging op 24 mei de Stekjesmarkt gewoon door bij de Stekjesbibliotheek De Leeuwenbek op het erf van de familie Schelling. Bezoekers konden stekjes ruilen met medeplantenliefhebbers of nieuwe planten ontdekken. Tevens is er een leuk bedrag opgehaald voor KiKa.

  Lees verder

 • Wijnproeverij

  Wijnproeverij

  Op 24 mei vond een wijnproeverij plaats met een wijnexpert die uitleg kwam geven over een aantal wijnen zodat wij met elkaar konden beslissen welke wijn wij graag als onze huiswijn wilden hebben. Er zijn twee prachtige wijnen gekozen oor het buurthuis.

  Lees verder

 • Bevrijdingsdag

  Bevrijdingsdag

  Op zondag 5 mei vierden we bevrijdingsdag in Zennewijnen! Op deze feestelijke dag was er bij het buurthuis een gezellig buitenterras. De buurtvereniging verwelkomde iedereen met verse koffie, een stukje taart, heerlijke soep, vers gebakken broodjes hamburger en meer lekkers! De Utrechtse coverband ‘Jeez Louise’ zorgde bovendien voor geweldig leuke sfeer en fantastische life muziek […]

  Lees verder

 • Dodenherdenking

  Dodenherdenking

  Op herdenkingsdag, zaterdag 4 mei, is er een krans gelegd bij monument ‘De Roeier’ door wethouder Carla Kreuk van de gemeente Tiel. Het monument ‘De Roeier’ herinnert ons aan de moedige Waalcrossers die tijdens de Tweede Wereldoorlog geallieerde piloten over de Waal naar bevrijd gebied roeiden en daarmee een belangrijke rol speelden in het verzet […]

  Lees verder

 • Waaljutten

  Waaljutten

  Op zaterdagochtend 23 maart hebben we weer het zwerfvuil opgeruimd in ons buurtschap en de uiterwaarden! Ondanks de afsluiting van de dijk en de uiterwaarden vanwege de dijkversterkingswerkzaamheden zijn er twaalf zakken met zwerfvuil verzameld! Zennewijnen ligt er weer netjes bij!

  Lees verder

 • Paasworkshop

  Paasworkshop

  Onder leiding van Susanne van der Spoel heeft een aantal leden van de vereniging een leuke en gezellige Paasworkshop gehad op vrijdag 22 maart! Ze hebben allemaal een mooie krans gemaakt, heel veel plezier ervan. Bedankt voor jullie komst en voor de gezelligheid!

  Lees verder

 • Vogelhuisjes maken

  Vogelhuisjes maken

  Op 1 maart hebben we met een aantal leden vogelhuisjes in elkaar gezet. Iedere deelnemer mocht zijn/haar vogelhuisje mee naar huis nemen. Een aantal zelfgemaakte vogelhuisjes zal nog in de Zennewijnenseweg, Bredestraat, Maatsestraat en de Hermoesestraat worden opgehangen. Er kon uit vier verschillende soorten huisjes gekozen worden. We vrolijken Zennewijnen op met veel zelfgemaakte vogelhuisjes!

  Lees verder

 • Lezing “Ondermijning:”

  Lezing “Ondermijning:”

  Vanuit de buurtpreventie nemen drie van onze leden deel aan het ‘Project Veilig Buitengebied’. Op vrijdag 23 februari werd in het Buurthuis Zennewijnen een avond voor bewoners georganiseerd in aanwezigheid van burgemeester van der Heijden en wethouder Kreuk van de gemeente Tiel. De presentatie “Ondertussen in het buitengebied” werd gegeven door Mevr. de Valois (adviseur PVO) aangeboden door […]

  Lees verder

 • Algemene LedenVergadering

  Algemene LedenVergadering

  Op 16 februari vond de Algemene Ledenvergadering plaats in het buurthuis. Het bestuur deed verslag over het afgelopen jaar met betrekking tot de activiteiten en financiën en blikte vooruit naar 2024. De vergadering was goed bezocht met ongeveer 30 leden. Het financieel verslag werd goedgekeurd en er was veel lof voor de activiteitencommissie (en de coördinator) […]

  Lees verder

 • Running Dinner

  Running Dinner

  Op 10 februari werd voor de tweede keer een running dinner georganiseerd in Zennewijnen. De Zendende koks zorgden voor een voedzame maaltijd en veel gezelligheid aan diverse eettafels. Er deden ruim 40 mensen mee verspreid over zeven ‘gasthuizen’; dit is voor herhaling vatbaar! Er is een nieuwe traditie ontstaan in Zennewijnen!

  Lees verder

 • Spelletjesavond

  Spelletjesavond

  Op 26 januari was er weer een ouwerwets gezellige spelletjesavond in het buurthuis. Een aantal bezoekers had zelf een favoriet spelletje meegenomen!

  Lees verder