Dodenherdenking en Bevrijding


Vrijdag 5 mei, bevrijdingsdag, was het feest in Zennewijnen!

Rond het buurthuis was een gezellig buitenterras waar koffie, taart, soep, broodjes hamburger, fris en meer werden geserveerd. Om 12.30 uur werd het bevrijdingsvuur ontstoken door berijders van de Colonne met oude legervoertuigen. Van 13 tot 14 uur muzikale optredens van de Harmonie Euphonia uit Ophemert en de ‘Singing Sisters’ uit Zennewijnen plaats (vanwege de regen bij het buurthuis ipv op de Bol van Zende). En gedurende de hele middag zorgde de band ‘Jeez Louise’ voor fantastische muziek – van pop en rock tot gezellige discomuziek.

Tour de Waal Buurtvereniging Zennewijnen haakt met deze viering aan op de ‘Tour de Waal’ – het jaarlijkse Bevrijdingsdag-evenement aan de oevers van de Waal. Van Slot Loevestein tot aan Fort Pannerden is het feest op meerdere locaties waaronder Zennewijnen. Met fietsroutes, een colonne met oude legervoertuigen en kunst, muziek en poëzie.

Donderdag 4 mei, dodenherdenking Ophemert

Het Comité Dodenherdenking Ophemert-Zennewijnen organiseert op donderdag 4 mei 2023 de Dodenherdenking in de Sint Maartenskerk te Ophemert. Met het thema ‘Leven met oorlog’ zullen sprekers met name ingaan op de betekenis hiervan in de Betuwe en de impact op de verschillende generaties. De herdenking begon om 19.50 uur.